About

”I’ve learned that each completed challenge heralds a new one, and that each finish line marks the start of a new road. Starting with running has changed my life totally.”

THAT WAS 2018. WHAT’S NEXT.

Maanden van trainen lagen achter me, duizenden kilometers waren onder mij doorgeschoten en die kwamen in 2018 tot een ultieme climax. Ik finishte de Zuid-Afrikaanse Comrades Marathon over 90,184 kilometer in 7:56:41 uur.

De finish van de Comrades Marathon in het Moses Mabhida Stadium in Durban.

Tijdens de Comrades laat je zien wie je bent en ben je ook daadwerkelijk iemand voor iedereen en tegelijk is iedereen iemand voor jou, of zoals ik op de Zuid-Afrikaanse televisie bevestigt zag in een treffende uitspraak: “People are people through other people.” De Comrades verenigt, brengt mensen samen en haalt het beste, het mooiste en meest bijzondere in ze naar boven.

Het motiveert me nu om van 2019 een nog beter jaar te maken, om met hernieuwde energie in december de Valencia Marathon in Spanje te gaan lopen. Daarnaast wordt dit ook het jaar waarin ik met Coach Gerben en Enforce Run Bergen op Zoom nog meer stappen ga maken.

Het begin

Het begon allemaal met een klein wedstrijdje in 2013 in Rotterdam. Binnen een paar maanden liep ik mijn eerste marathon in 3 uur en 33 minuten. Op de dag zelf zei ik: “Dit nooit meer.” Een week later liep ik weer.

Op weg naar een persoonlijk record op de marathon in 2016 in Rotterdam: 2:38:04.

Ik sloot me aan bij Rotterdam Atletiek en liep met de club een persoonlijk record op de marathon van 2:38:04. Daarna daagde ik mezelf op heel ander terrein uit en ging de hoogte in: de Jungfrau Marathon in Zwitserland en enkele trails in onder andere de Belgische Ardennen.

Vlak na de finish van de Jungfrau Marathon in 2017 op ruim 2000 meter hoogte in de ijzige kou.

Het absolute hoogtepunt werd in 2018 de Comrades Marathon en de start van mijn eigen onderneming Coach Gerben: mijn hobby werd mijn werk. Ik help hardlopers om hun gedroomde doel te bereiken.